Range

Driving Laken

Älvdalens GK's Driving Range är inte en vanlig Driving Range. Det är vad man skulle kunna kalla en "Driving lake". Detta eftersom utslagsplatsen ligger vid stranden av Porfyrdammen, vid det gamla porfyrverket, och man slår bollarna ut i vattnet. Det förstår då var och en som någon gång slagit i ett vattenhinder, att golfbollar flyter inte. Därför har vi speciella flytbollar som har en densitet på 0,9 och alltså flyter.

Annars är det ingen skillnad mot vanliga rangebollar. Inte för att vi vill skryta men, en naturskönare Driving Range får man leta efter, för i ärlighetens namn är det ju inte speciellt vacker utsikt på en vanlig range.
En annan sak är också att man ser hur lång carry man har. Bollen rullar inte speciellt långt hos oss.

E
ftersom bollarna är lite speciella, är de också ganska dyra, så vi vill gärna att de bollar ni får för polletterna blir utslagna i vårt vatten och ingen annanstans. Tack
Styrelsen!

Polletter till bollautomaten kan köpas, förutom när klubbhuset är bemannat, hos:

- Älvdalens camping
- Hotell Älvdalen